Bataattiranskalaiset
Tarvitset:
n. 1kg bataattia (riittää noin 4-5hlö)
Muutaman pakastepussin (1-3)
n. 2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1 tl valkosipulimaustetta
Maun mukaan grillimaustetta
Pilko bataatti tikuiksi (ei liian ohuita koska ne kutistuvat hieman uunissa).
Huuhtele tikut kylmällä vedellä esimerkiksi siivilässä ja kuivaa pyyhkeellä tai talouspaperilla varovasti. Huuhdeltaessa bataatista irtoaa liika tärkkelys ja tikuista tulee uunissa hieman rapeampia, joten ei siis hätää jos unohdit huuhtelu vaiheen!
Laita bataattitikut pakastepussiin ja lisää oliiviöljy. Jos tikkuja on paljon, kannattaa maustaminen suorittaa kahdessa tai kolmessa eri pussissa jotta tikut liikkuvat ja mausteet leviävät paremmin.
Kaada mausteet pussiin ja ravistele ja pyörittele pussia käsissä. Voit myös sekoittaa aluksi kaikki mausteet yhteen ja kaataa ne sitten pussiin.
Laita maustetut tikut leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Paista 225°C n. 30-40min kunnes ovat saaneet hyvin väriä. Osa reunoista voi siis tummua hieman uunissa mutta se ei tarkoita sitä että ne olisi silloin palaneita.
Tarjoile esimerkiksi dippikastikkeen kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti