keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Super helpot sämpylät

5 dlvettä tai maitoa
1 psskuivahiivaa tai 50g tuorehiivaa
rklhunajaa
2 tlsuolaa
n.15dlvehnäjauhoja (1dl korvasin graham jauhoilla)
loraus(oliivi)öljyä


1. Lämmitä maito tai vesi n.42 asteiseksi. Eli suomeksi sanottuna hieman lämpimämmäksi kuin kädenlämpöinen. Ei kuitenkaana kuumaksi!

2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai maitoon. (Jos käytät kuivahiivaa niin kaada pussillinen vasta jauhojen sekaan) 

3.Lisää nesteeseen suola sekä hunaja.

4. Seuraavaksi sekoita vielä nesteen joukkoon noin puolet jauhoista ja lorauta sekaan hieman öljyä.       
           
5. Lisää loput jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. (Lopuksi taikina ei saa tarttua kuitenkaan tahmaisesti käsiin. Lisää jauhoja sen mukaisesti)          

6. Anna taikinan kohota puolituntia huoneenlämmössä pyyhkeen alla.

7. Sen jälkeen pyörittele taikinasta käsin sämpylöitä. 

8. Anna sämpylöiden kohota vielä hetken pyyhkeen alla pellillä ennen paistamista.

Päälle voi ripotella halutessaan erilaisia siemeniä!

9. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. Koosta riippuen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti