tiistai 12. marraskuuta 2013

Eat, pray, love

American Chocolate Chip Cookies

30 kpl (n. 6cm leveitä keksejä):

170g voita, huoneenlämpöistä
1 4/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 kananmuna, huoneenlämpöinen
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
3 dl (250g)  karkeasti rouhittua suklaata (n. 45 % kaakaota)

Ohjeet:

1. Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön. Leikkaan yleensä voin pienemmiksi paloiksi niin se pehmenee nopeammin. Rouhi suklaa veitsellä karkeasti (n. 1 cm paloja). Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys kulhossa ja laita sivuun.
 
2. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi, n. 5 minuuttia sähkövatkaimella. 
 
3. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri, vatkaa matalalla teholla tasaiseksi taikinaksi. 
4. Lisää myös kuivat ainekset (vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys) ja sekoita nopeasti taikinaksi, lisää myös rouhittu suklaa. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi. 

5. Vuoraa kaksi isoa uunipeltiä leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 C. Ota kahdella lusikalla pieniä palloja taikinasta ja aseta pellille. Jätä muutama sentti jokaisen palleron väliin. Älä litistä vaan jätä palloksi!

6. Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen verran väriä ja pinta ei enää kiillä niin paljon. Älä paista keksejä liian kauan, keksien pitää olla pehmeitä vielä kun otat ne uunista! Anna jäähtyä pellillä 2-3 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Paista loput keksit. Tarjoile heti!


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti